Jag gillar ju snö


... MEN NU RÄCKER DET!
När det blir mer än 20 minus är det inte roligt längre att sniffa efter tikar, och det är ju det bästa jag vet!
Förresten är jag på kollo ett par dar nu. Där är det ÄNNU kallare ute, men å andra sidan är det mysigt och varmt och mycket GOD MAT!!!!! och inte minst MASSOR med folk som bara vill hälsa på mig.

Det var party igår

Vi kom inte hem förrän mitt i natten. Så idag blir det inte många knop.
Trissan var där och vi hade jätteroligt. Matte och husse spelade plump. Det är ett kortspel där någon med jämna mellanrum måste hojta till och slänga korten i bordet, medan alla andra skrattar högt och kommentera småelakt . Alla pratar sedan i mun på varann och ser glada ut.
Ibland är det flera som skriker NEJ och FY... och så.
Konstigt spel - men roligt har dem, så då får man ju låta dem hållas.

Trissan och jag vi lekte hela kvällen. Tills jag blev trött i fötterna av allt spring. Det blev inte Trissan. Inte förrän jättesent, när hon somnade på soffan. Jag lade mig genast vid mattes fötter och passade. Ifall de skulle vilja gå hem, så jag skulle veta direkt.
Det ville de inte på ett långt tag. Jag sov en stund trots allt hojtande från bordet.

Tur att det inte är så långt hem. Bara tvärs över vägen, lagom för tre små stopp med nosande och benlyft.

MEN inte har jag sovit färdigt än, och inte matte heller. Idag blir det soffhörnet. (Ja, jag har redan parkerat.) Så snart vi varit ut och luftat svansen, och matte fått igång elden i kaminen.
ÅHH vad skönt det ska bli.

STOPP! Det är lördag idag!


Jag följer INTE med till nåt jobb, bara så ni vet. Hela veckan på kontoret. Ja både mattes nya och husses. Fram och tillbaka. Massor med folk att hälsa på, nosa upp, och kontrollera. Hela dagarna på vakt. Ingen ro att ta sig en tupplur förrän vi kommit hem på kvällen - sent. PUH!
Jag är SENIOR! Nu tar jag "time out" i korgen hela dan. Struntar i om det går förbi mängder av tikar utanför på vägen. GONATT!

Fast det förstås. Ikväll ska vi till Trissan och hennes husse. DET blir mysigt. Och vi ska vara där hela kvällen, härligt! Tur att jag har lite tid på mig innan det är dags för tikuppvaktning.
Jag laddar...

Ledig och trött


Luften gick ur. Nu när det äntligen blivit hysad vinter, så man KAN gå ut, så är det istället jobb jobb jobb. Hela veckan var vi på jobb, ingen rast och ingen sovpaus. Massor med folk att hälsa på hela dagarna och så hem sent på kvällen. Jag somnade ju som en stock i soffhörnet direkt.

Igår var inte husse hemma. Han var på jobb hela eftermiddagen och kvällen. Matte och jag tog det VÄLDIGT lugnt. Ja, i alla fall jag.  Låg bara och kikade på matte medan hon for omkring i huset och plockade och städade, tvättade osv. Så flyttade vi till soffhörnet framåt kvällskvisten. Där parkerade vi. Matte nickade till och jag snarkade. Tills husse äntligen kom hem, så vi fick gå och sova.

Idag blir inte många knop. Känner mig stel och trött, och tja... lite ålderstigen.
NÄ, nu vill husse ut och gå. Då ska jag med! Vänta husse, vänta på mig.
Tänk om tiken i granngården också är ute?
Skynda dig, husse!

FRYSHOSTA


Det är bara att gilla läget!
Var ute häromdan - för jag blev verkligen tvungen - och det var så kallt att jag fick FRYSHOSTA. Hela dagen höll det i sig, och det var inte roligt. Nös och snörvlade, hostade så ögonen rann. USCH!
Var det någon som sa att hunder inte brukar bli förkylda? Det är inte sant!

Resten av denna månad blir det minimalt med sniffningar efter tikarna. Jag struntar i dem. De får väl löpa så mycket de vill!

NÄ MEN, nu lät det då verkligen som jag är lite sjuk????
DÄR SER DU, vad kallvintern ställer till. Man kan ju inte ta ut svängarna som HUND! Var klagar man någonstans?

Jag förstår björnarna


En annan vill ju också gå i ide just nu, när det håller sig ihärdigt runt minus 20 varje dag.

Jag tillbringar min mesta tid i favoritställning, på egen kudde, och bara VÄNTAR på varmare klimat därute.
Tur vi har kamin.

Matte BRUKAR sova bredvid mig, men den här veckan är det kört. Hon jobbar, och jobbar - har möte efter möte.
Jag blir ju tvungen att hänga på. Kan åtminstone bädda i portföljen på husses kontor så länge. Den står framför elementet. Tack husse!

Pälsen är jättetjock och det är ju tur det. Det blir BARA snabba promenader, och inte förrän jag absolut måste gå. Sen in igen och värma tassarna. SUCKAR efter våren...

Jag fryser svansen av mig!


Minus 29 är inte att rekommendera för NÅGON tax! Det blir snabba promenader bara om man måste. Och så får man hålla sig i rörelse, småspringa, för att inte frysa fast. Det är så genant om husse måste bära mig, men det gör han ibland ändå.
Matte - hon går helst inte ut alls. Och det kan jag förstå. Hon har inte ens skägg i ansiktet som husse har! Stackars matte.
Nu blir det varma soffhörnan för mig framför kaminen. Där i mattes knä är det godtagbart varmt en sådan här dag.

Nyårsdvala


jag funderar på att bli björn. Jo, för de sover ju hela vintern, och just nu känns det som om det vore en god idé. Kallt ute, jättekallt, och snö mellan tramdynorna får man. Nu blåser det också! Hu då!!
Matte och jag kurar i soffhörnet hela dagen. Snart kommer husse hem också. Han har varit till affären och tankat till kylskåpet.

Jag sover en stund till, tror jag. Vi går fortfarande i nyårsdvala här hemma. Men imorgon ska jag iväg till kollo igen. Bara för en natt den här gången. Det blir nämligen fest i bystugan här i byn. SUCK! Jag får inte följa.  Och både matte och husse är svårt inblandade i planeringen. SUCK!
Vilka påhitt, men så är det väl när man bor i en by. Och ibland FÅR jag ju vara med, och det är jättekul med en massa folk. Nästan alla doftar hund också, för du kan inte tro vad många hundar som bor här.

När husse kommer hem ska jag minsann gå ut och sniffa efter grannens tik igen, hon löper, se. Hmmmmm.
Hälsning från en vinterdäst byracka, eller nåt sånt.

RSS 2.0