Vad gör matte uppe så tidigt?

Det är ju LEDIGT så här mitt i sommaren! Då är det OK att sova halva förmiddagen (eller hela om så är)! Min matte brukar sova längst och vara morgontrött som jag, men i morse??? När husse väckte mig hade ju hon redan gått upp? Världen är ur led.
Nä, det får jag ta mig en tupplur på. För det är ju ingen ide att ränna omkring så här tidigt. Bättre att vänta till fram på dagen när alla andra hundar redan gått förbi med sina mattar och hussar. DÅ finns det sniffar i dikeskanterna ska jag säga. DÅ blir det lite intressant. Så kan ju jag markera lite ÖVER alla spåren så alla vet att det är mitt revir.
 
Tja jag går ju inte så värst långt numera. Orken tryter när benen är lite darriga och hjärtat jobbar lite hårt nu för tiden, se. Pensionärstaxar får ju ta det lugnt.
 
Och sova mycket - det gör jag. Känner mig morgontrött idag hela dagen, haha! Så om de nu absolut vill ha ut mig så... bär ner mig till postlådorna bara, så tar jag sniffningen därifrån. Det ordnar sig. Och när kvällen sedan kommer Kan jag få ett riktigt piggelin-ryck och springa fort och hoppa och skälla lite och tugga mat och levergodis så det ryker. Men mer än ETT ryck om dagen, nä, det ska ni inte hoppas på. En blir gammel och får lov att ransonera sig lite. Nu går jag och lägger mig... igen.

Pensionär och grånosad

 
...men jag hänger med än. En del är ju inte vad det varit förstås. Har fått lite grumlig syn och benen känns en aning darriga ibland. Nosen fungerar utmärkt! Så nog kan jag fortfarande sniffa reda på en och annan tik. För du ska inte tro att jag tappat intresset bara för att jag börjar närma mig 15 år.
 
Eller hur blir det nu med hundår? Beror ju på hur man räknar, men någonstans runt 100 blir det säkert.
 
Nu för tiden tar jag husse-hiss eller matte-hiss när jag måste upp och ner i trappor. Det är helt ok, för de är ju vana att bära på mig båda två. Nej nu blev jag trött. Jag blir mycket oftare trött. Det är inget vidare, för jag vill ju vara med överallt.
 
Jag får åtminstone följa husse till kontoret ibland, fastän det är svårt att få plats i dokumentportföljen nu. Äsch förresten, inte bryr jag mig så mycket om det heller, ha! Jag sover ju!
 
 
 
 

RSS 2.0