25 grader kallt om svansen!BÄST ATT STANNA INNE RESTEN AV DAN!
Ja du vet, en annan har ju precis blivit tonåring - 13 år på det 14e.
Det är inte klokt vad man varit med om. Och jag säger bara det - suck för vintrar. I alla fall sådana som vi har nu. Det blir säkert precis lika kallt och mycket snö som förra året.
Matte eldar och eldar i kaminen. I morse fick jag lov att klättra upp i hennes knä där hon satt mitt framför den. Då blev det äntligen lite varmt på magen.

Var ute med husse också på en snabbisrunda, tack och lov, för nu behöver jag nog inte ut på ett låååångt tag igen.
Idag ser jag i alla fall fram emot matte julmatlagning. Det doftar så gott av revbensspjäll och skinka...
JUL va! Alltid något att trösta sig med i kylan.

Tvi för tomteluvorMatte är rent hopplös. Jula mig hit och Jula mig dit, men titta bara vem som får lov att gå omkring i luva????
Så jag strejkade. Lade mig ner bara, så det så. Förresten gjorde hon ett julkort med den här bilden också, suck!!!
Både matte och jag har luva på, MEN HUSSE SLAPP. Visst är det orättvist.
Nä nu går vi ut igen, hela gatan här utanför är full med goda härliga sniffar, och jag menar inte jullukter! Nä, TIKAR vet du vad, det är riktigt smaskens det.
Dessutom är det inte lika kallt idag, bara runt 10-12 minus. Annat var det häromdagen - 25, HU va kallt, och jag som bara måste sniffa lite på varje ställe. Fast jag stod på tre ben ett tag. KALLT blev det. Jag sprang direkt hem och vägrade gå ut igen, för någonting!
Till slut på sena kvällen, när jag hållit mig i många timmar var jag så klart tvungen ändå.
Ledsamt.
Jo du, det gick fort, kan säga.
VINTERBRRRRR på er. Nu måste det snart "slå igen", säger matte. Men jag undrar förstås vem det är slåss i den här kylan.


Helt vanlig jobbdag idagSjälvklart är levergodispåsen med! Annars klarar man ju inte en lååång eftermiddag på husses kontor. Särskilt som vi ska fara runt med bilen efter kontorstiden. Ja, du vet, husse, han jobbar alla möjliga konstiga tider på dygnet.
Tacka vet jag matte. Antingen är hon hemma vid datorn eller som nu i vinter vid kaminen, eller så åker hon helt enkelt bort! Bort bara, ibland flera dagar, nja, men över en natt är ganska vanligt. FY då. Husse och jag tar det lungt då, men inte är det som med matte hemma i soffhörnet. 
Braselden sprakar och värmer från kaminen, och jag sover och myser i mattes knä, medan hon läser i papper eller ser nåt på TVn.
Förresten fyller jag snart 13 år, och då anser jag att man som familjens väktare borde få extra mycket mys i soffan. Och det står jag för!
Ute går det knappt att vara, kallt och upphetsande på samma gång. Kan du fatta att det finns tikar som löper nu? MITT I VINTERN? suck...
en gör så gott en kan... 

Bara att gilla lägetOm man sjunger en stump så blir allt liksom lite lättare! Men egentligen finns det ju bra sidor med snö och kyla också. Inga mygg, haha!
Och det finfina läget för intressanta sniffar i dikena. Det är ju inte klokt va tydligt det doftar om allting och alla just på vintern! Ja, jag blir alldeles till mig ibland och glömmer bort att tassarna fryser fast om jag stilla för länge. Tur att matte eller husse brukar vara på alerten. Annars hade jag väl frusit fast därnere i korsning just idag. Men oj, det var ju en tik! Ja, som gåt förbi för bara ...tja, en timme sen si så där. Omöjligt att motstå, och jag sniffade och sniffade. Stod på tre ben och sniffade. JA? DET VAR JU KALLT!!!!
Bannor av matte: DU förkyler rumpen på dig, kom nu!!
Tja så sprang jag hem fort fort, med matte i släptåg.
Men i alla fall, vinter - det är goda sniff det!

Nä se vem som kvicknat till? Det är ju jag!Rimfrost på nosen och snö mellan tårna - det måste ju vara vinter redan!
Jo visst har jag haft en stressig höst, och knappast någon tid att blogga. Fast egentligen är det min spökskrivare MATTE som stressat och inte hunnit riktigt allt hon vill. Det är ju inte klokt vad bråkig hon kan bli då. Ni skulle se! I telefon hela dagarna, travandes upp och ner på vardagsrumsmattan, eller fram och tillbaka genom alla rum.
Jag blir så trött!
Så knyter jag mig en stund i soffan och blundar bara lite. DÅ kommer hon minsann, pustar ut bredvid mig och så blir det mys, om så bara för en kort stund. Tills telefonen ringer igen. Eller tills hon slänger sig på datorn igen, för det var nåt hon glömde.
Människor alltså - kan de då aldrig vara lediga? Ta paus? Stressa av?

Och nu snart är det jul igen - men då sätter då jag ner tassen. Här ska TRIVAS!
Husse får väl vara borta på spelning varje fredag och lördag tills dess. Det går ju inte att göra nåt åt, men du MATTE - vi kaaaan väl MYSA?


RSS 2.0