KOJDAG!


ZZZNARK
Jag tänker inte röra en fena. Det är hundväder därute, säger matte. Jag vet nog jag. REGNRUSK OCH BLÅST så öronen står rakt ut. TVI.
Vill ni ut, så får ni gå själva!
Jag tar KOJDAG!

sporadiska matte

Hos oss existerar minsann inga rutiner. Matte är värst. Jobbar hårt som bara den i flera dar, sedan bara sitta där framför datorn och slöa? VA? Är det jobb det, undrar jag?
Den enda som rör sig på henne är händerna och fingrarna, och ibland rumpan när hon rättar till kudden bakom ryggen. PUH!
Undra på att det blir ryggvärk efter ett par timmar.
Tänk nu idag: Hon sitter där och hamrar iväg på tangenterna i bara morgonrocken. Ja det förstås det ringde och ringde ett tag, men nu borde hon väl ha hunnit KLÄ PÅ SIG ÄNDÅ?

VI SKA UT SNART, Hör du det, matte?
Och så skrev hon i sin egen bittesblogg också. Snacka om sporadiskt. Det var ju åratals sen sist. Men tja, hon får väl hålla på. För det brukar ju alltid sluta med att hon börjar på någon ny berättelse till slut. Och hennes berättelser brukar ju bli till böcker ibland i alla fall. DET är KUL!

OK du FÅR  skriva om mig OM DU ÄR SNÄLL!
Men inte idag, för vi måste snart ut, väldigt snart. Förstår du, matte?

 


busa loss


Minst en gång om dagen brukar jag busa loss ordentligt. Framåt kvällen efter maten och när husse och matte bänkat sig i soffan med någon mysig seriemördarrulle, som matte brukar säga. DÅ är jag i toppform, för en annan har ju vett att snarka ifrån sig lite innan husse kommer hem.
Då anfaller jag helst matte först. Jag sätter mig vid hennes fot, krafsar på hennes ben och gnäller ljudligt. Näääj säger hon. Då biter jag henne i sockorna, och drar och drar. Och vill hon inte leka då, så hoppar jag upp i soffan slänger mig på rygg och sparkar med bena. Så bits-tuggar jag lite vänskapligt i hennes hand tills hon gillar läget. 

Jag kör alltihop i repris ett par gånger ifall de inte VILL va med.

Till slut knäpper de av filmen, letar rätt på ett av mina tuggben, och kompisgnager vi ett tag. Eller så hittar vi en gammal socka i min lekkorg som kan få sig en duvning. Matte är inte så förtjust i att jag sliter i dem hon har på sig. Hmpfh.
JAH VILL JU LEKA!
Sen till slut - så kommer matte eller husse ner på golvet med mig - och så BUSAR VI!
Det är jättekul!!!!!!!!!!

Efter en så där 5-10 min har jag gjort slut på orken för den kvällen. Så somnar jag hoprullad i soffan mitt emellan dem båda. En annan har ju några år på nacken nu så...

Jag menar bara att, bara för att jag är senior så behöver jag väl få LEKA LITE ibland också?

jobbdag


Här har man varit instängd på kontor hela dan. Först husses, sedan mattes. Och de har då bara bråttom med telefon, besök och papper papper papper. Inte har de tid för mig. Men jag struntar i det jag, för varenda en som kommer in genom dörren hos husse, t ex, kommer ju för min skull. Självklart!

Så jag gör min hundliga plikt och hoppar ur dokumentportföljen, springer fram och hälsar fint. Ett par svansviftningar och sedan tillbaka igen. TILL MIN PORTFÖLJ! Det är bra tur att den står där.

På mattes kontor finns det ingen sådan åt mig, men hon har ett mysig skrivbord som jag kan sträcka ut mig under. Det låter ganska högt när jag snarkar där. HA! Det kan då hon ha, tycker jag. För hon har varit otroligt stressig hela dan med sina papper papper papper. Och det är klart - det tålde ju inte hennes rygg heller så bra.
Tänk - hon envisas med att kalla det ryggskott? Jag har inte hört ett enda ett än så länge. Bara väntar på att det ska börja smälla.

HU DÅ.

Så nog tycker jag det är lite nervöst ibland inne på mattes kontor.
Där får jag inte springa fritt ut och in som jag vill inte. NÄHÄ då. För Susanne som jobbar där på andra sidan mattes dörr, hon har skaffat valp! ÅH vilken liten vildbase, men GO, ska du veta. Jag gillar valpar. Fast kanske inte hängande i öronen och dragandes i läpparna HELA tiden. Ibland är OK men inte jämt. Så det är nog lugnast under mattes skrivbord i alla fall.

Förresten är jag trött. Man blir det som seniorhund när man jobbat hela dan. Bäst att snarka lite innan husse kommer hem från gitarrkursen han håller i. Så jag orkar hälsa på honom ordentligt, menar jag.
ZZZZZ

Trött


TRÖTT TRÖTT i foten. För jag var på kollo nu i helgen. Har inte hunnit sova ut än.
Där var så mycket folk som ville mysa med mig. Det är ju OK. Men det blir ju jobbigt när jag har så många hela tiden att hålla reda på. Springa springa, nosa kolla bevaka, från alla hålla och kanter. Det var ju knappt jag hann smaka på grillen.
Nu har jag sovit och snarkat mest hela tiden igår och idag. Så framåt kvällen ska jag ut en sväng på kollo igen och kontrollera läget.
Bäst att passa på när både matte och husse är upptagna med det där boksläppet. Husse ska visst spela "mingelmusik" och matte - tja, hon ska väl prata förstås. DET är hon bra på. Fast hon har ont i ryggen och blir trött hon också ganska fort.
Ryggskott kallar hon det. Inte hörde jag någon som sköt?
ÄH, och förresten spelar det nog inte så stor roll för prata kan hon säkert ändå. HA!

Själv ska jag ha mig en lugn och fin kväll med mina X-tra matte och husse. Så det så.

RSS 2.0