Algot, hund i sina bästa år!

Tja, så här ser ni nu - jag är fortfarande i full gång och min egen lilla Trissan med! Även om hon kan vara rätt påfrestande ibland med sina pussar. Fast hon får väl hållas, för hon vill ju så gärna. Som hund får man ju se till att alla tikarna mår bra här i byn.

Tyvärr finns det ju en del andra hundar här också. Tänk att jag blir så störd av dem nu för tiden. Ja det kan ju kanske vara det att numera hinner jag ju inte springa ifatt dem (eller ifrån dem). I stället har jag utvecklat mina djupskällande egenskaper. Jag måste ju sätta mig i respekt på något sätt.

Matte och husse gillar det inte nåt vidare. MEN...
Gammal hund gör så gott han kan - eller hur?

Snart fyller jag 14 år, och det känns i alla benen. Åtminstone på morgonen, innan jag hunnit sträcka ut mig ordtenligt. Efter morgonpromenaden sover jag middag, sedan blir det också en morgonlur, förmiddagssnark och eftermiddagsnark och kvällslur och ibland lite ögonvila med snark däremellan.
DET BEHÖVS!
För det händer att matte och husse får besök, eller att vi ska bort och hälsa på. Då går varenda gnutta energi åt att hålla koll på sällskapet, vara alert och kontrollera hela rummet och alla människor på en gång. Inget valpgöra direkt. Och vem ska sköta alla dessa hundliga åtaganden om inte jag - Algot, hund i sina bästa år, och Mattes och Husses ögonsten.

När jag blir 15, ska jag pensionera mig har jag bestämt. Det är bara en och en halv månad dit och sedan...
Ja då blir det Hussehiss både uppför och nerför alla trappor, och Mattehiss också när inte Husse är hemma. Och massor med god mat ska jag ha. Och sitta i knäet på Matte så mycket jag vill. och sova mitt i familjebädden uppe, så Matte och Husse får kroka ihop sig på kanterna för att inte ramla ur. HI HI

Jag tror jag ska tjyvstarta eller ta ut förtidspension som det heter.
- Matte, maka på dig i soffan, för nu är det dags för liten middagssnark. Lyft upp mig bara!
RSS 2.0