Nyårsafton nu igen!


Nog för att jag gillar snö och vinter, men KALLT? Usch vilken kyla vi haft. Jag kan knappt gå ut, och matte VÄGRAR. Så husse och jag promenerar fort fort och skyndar in igen.
I morse blev det lite lättnad för nu är det bara 10 grader kallt. PUH!

Bara det nu inte dyker upp en massa raketer och smällare förstås. För då känns det farligt och skakigt på nåt vis.
Nä en annan blir glad när vintern har lugnat ner sig lite, så där fram i mars. Lagom kallt fast mycket snö och INGET som smäller - DET är mys det.
GOTT SLUT!

Jultaxar?


Ja alltså, Jul är ingenting för mig. Först och främst, så bottnar jag ju inte i snön! Bara en sån sak. Jag blir ju tvungen att hålla mig till uppkörda hjulspår och skottade gångar.

Maten ja, massor med skinka och köttbullar och smaskens. Och sena kvällar! Som igår kväll, när alla satt uppe JÄTTEsent och spelade kort. Trissan och jag var med, fast Trissan blir så tråkig framåt midnatt så där. Då vill hon inte ens nosa åt mitt hått längre. Bara sova! HMPF!

Jag är minsann en partytax jag. Hänger med hela tiden, fast de tror att jag snarkar under bordet.
Snart är det nyår också - party ON!
FAST UTAN RAKETER TACK!

akterseglad


Fast inte gör det så mycket. Jag är på kollo! Här vankas mycket folk och fest och godis hela helgen.

Det var precis bara i går som jag var lite OFF. Ja, för här åker man bil i godan ro med matte och husse ända till Furudal for vi. Där mina x-tra bor. Så bara sticker matte och husse iväg så där, och jag kände mig ynk. Hade ju varit lite sisådär i magen hela dan, och ena frambenet mådde inget bra heller. Så där låg ju jag på mattan i köket och bara såg på dem. MED mina bästa dåligt-samvete-ögon! Inte hjälpte det. De bara klädde på sig, klappade mig lite och for iväg. SUCK
Nu ska jag tjura och gräla på dem när jag kommer hem igen. Det ska de ha. För en tax glömmer INTE sådan behandling. Hörrö det matte? och husse?

Men som sagt, det var igår det. Idag är det kollomys hela dan. Och ikväll får jag besök av några utvalda favoriter. Det blir ju kalas. Men DET behöver jag ju inte skriva upp för matte. NÄ - hon ska få svettas och ha dåligt samvete hon.

Lite oroligt är det för magen, som inte riktigt vill vara med just nu. Kollomaten är smaskens förstås, men inte direkt nån medicin för taxmagar. Men jag tyckte nog jag hörde att husse skvallrade för X-tra matte att jag hade mått lite illa, så de kanske kollar upp vad jag stoppar i mig.

Strunt samma - sånt brukar reda ut sig när jag kommer hem annars. Ett par dar med torrfoder, så är man ju pigg igen.

Nä men? Jag tyckte jag hörde nån som kom nu??? Är det till mig?
Tja, hej då, här har jag inte tid att skriva och så, för nu ska jag skälla in besökare igen. SUCK, vilket jobb man har - fast roligt!!!

Full fart igen!


Och i morgon far jag till mitt kollo i Furudal, du!
Kul ska det blir, för det händer alltid en massa saker där. Vi har grillfester, och partyn, och badmys med godis och frukosttallrik, och folk som hälsar på stup i kvarten. Full action alltså. För det mesta behöver en dag eller två att ta igen mig på när jag kommer hem igen.
Så klart att husse och matte har det så snärjigt och jag inte kan följa med. Det är ju därför det stundar kollohelg nu. Men jag klagar inte.

Vi har så supermysigt där om kvällarna. Jag sover på X-tra mattes fötter i soffan och har egen filt där i hörnet. Hon är alltid pigg på att leka också OM jag vill det. Jag har många leksaker där och den där bollen!

Bollar - det kan vara ganska stressigt det. För hur jag än jagar den och tuggar på den, så flyr den hela tiden - och LÅTER och piper så jag blir riktigt arg, och skäller ut den. Men den bryr sig inte ett dugg om det. Bara rullar runt lite uppkäftigt mittför nosen. Så jag flyger på den igen så klart, och igen och hela tiden.
Jag blir helt slut på den, fast jag VÄGRAR ge mig. Jag är ju tax.
Så plockar X-tramatte bort den och säger åt mig att ta det lugnt. Sjutton heller! Jag såg nog var hon lade den sist. Jag vet nog var den brukar vara. I morgon SKA jag TA DEN!

VOFF

Matte sjuk!


Och jag ska pussa på henne tills hon blir bra igen. Det är inte klokt vad varmt det var under hennes täcke i natt. Fast jag klagar inte så mycket på det. Riktigt mysigt faktiskt.
Husse är inte frisk än heller, hostar och så. Det är bara jag som håller mig på bena.
Matte har gett sig på att vara med på julmarknader till helgen, HA!
Fast hon är rätt seg, förstås. Och egentligen är hon risig bara för de där sprutorna hon tog igår. Kanske hon har rätt. DET skulle jag gilla. Det är ju ganska trist när ingen orkar leka med mig om kvällarna.
SUCK
Jag gillar INTE den här flunsan, eller vad det heter. Undrar om hundar kan bli sjuka? Visst har jag lite ont i halsen?

Husse sjuk!


Ingen i världen kan vara ledsnare än jag. Usch va jag känner mig dålig, risig, nere, precis som husse. Det är såå deprimerande med SJUK HUSSE att jag blir ganska dålig själv.
Så här ligger vi nu. Husse har ont i halsen, hostar ibland, och vill inte kliva upp från soffan. Jag deppar.
Matte far runt som ett skållat troll. Hon tror nog att ju mer energi hon öser ur sig, ju större chans har hon att slippa förkylningen.
JO, för här finns inga grisar, bara vanliga förkylningar, huvudvärk och halsont.
NÄ USCH vad trist livet är ibland.
Matte bråkar på mig, tills jag följer med ut, och det är riktigt skönt. Lite lite snö på marken. Många mysiga sniffspår i dikeskanten, och fullt med andra hundar ----och TIKAR! ---- som spankulerat förbi. Det känner jag direkt. Blir ivrig, och glömmer nästan stackars husse därhemma.
Men på trappan kommer jag ihåg. Fort in och upp till husse så han får sig en välkomstnufs på kinden. Kanske har han piggnat på sig nu?
Nä, inte än. SUCK
Så ligger vi väl här ett tag till då, husse, eller vad tycker du?
Och vi är båda så sjuka så sjuka!

RSS 2.0