Är det sommar nu igen?


Tja, det känns åtminstone som VÅR.
Här i byn har tikar vid min gata löpt färdigt snart, och nu breder lugnet ut sig. Fint och soligt, många härliga dofter i rabatten, och alla hundar ute så mycket som möjligt. Inte är det konstigt att en annan vägra gå in efter promenaden?
Helst lägger jag mig i skuggan på trappen högst upp, och spanar! Inte för jag SER nåt, men jag hör väl? och så DOFTAR det så snart någon går förbi. Ja jag missar inte kotte. Om man inte räknar grannens katt då. Sicken smygare den är. Hörs ingenting, och så är dem ju fenomenala på att få vinden på sin sida, så att säga, så vittringen dyker upp i sista stund.
Tvi vad de skräms ibland de där katterna. Och han som bor hos grannen är då en riktig filur. Fast det är ju fint att han käkar på våra möss ibland. Det bjuder vi ju gärna på. Jag har hört det från matte själv, så det så!
Jaja, jag får väl stå ut med grannkatten och alla de andra. De gör ju ett bra jobb. För själv tänker jag verkligen inte börja jaga möss.
Ikväll blir det mys. Trissan kommer med sin husse. Oj vad vi ska ha roligt. Det var länge sedan hon och jag busade runt. Men det är klart, bushumöret går fort över nu för tiden, OM hon inte löper vill säga. Det är nog åldern som tar ut sin rätt.
Odet säger jag att jag tänker då slänga mig ner och sova precis när jag vill, ÄVEN om Trissan orkar busa en stund till.
Så det så.
För det är ju jag som är HUND här!

Hundmassage


Idag har matte och jag fått massage igen. Det är såååå skönt. Det var länge sen sist. Tja husse har ju varit så upptagen sista veckorna. Och den här helgen som var planerad för trädgårdsjobb - tja det REGNAR ju - så det blev inget. Nu ska förstås husse spela i stället, och repningarna tar tid de också, men.
Vi har ändå haft en härlig stund med massage.
Matte är alltid först, ryggen axlarna och sist nacken. Då vet jag att det snart är min tur. Jag sitter nedanför bänken och piper då och då, så de inte ska glömma bort mig.
ÄH det gör de ju aldrig men ändå!
Så när matte vacklar omkring och sträcker ut armar och ben för att prova hur det känns - DÅ lyfter husse upp mig på bänken.
Roligt är det, för han killas ibland, men ÅHH vad skönt. Han masserar hela ryggen och benen, och sedan blir man alldeles slö och TRÖTT. MYSIGT trött.
Och KOJVÄDER har vi hela dagen. Perfekt för HEMMASPA aktiviteter, som matte brukar säga. Men det där med bubbelpool, det är jag glad för att vi inte har.
Fy va läskigt.

Vi har varit på promenad också. Ja, det är hyfsat lugnt i byn nu, när Trissan löpt färdigt, men den andra granntiken. HON löper förstås, så lite ivrig är man allt. Vi gillar varann också. Tänk vad kul det är att man känner alla hundar i byn, nästan.
Ja, idag blev det inte många noshälsningar, för alla skyndade sig hem. Det regnar verkligen. Jag skyndade mig också.
NU du matte, när husse är iväg och repar till konserten i morgon, nu är det bara du och jag. Vi tar soffan, va? MYSer lite, va?
OK - så fort du hamrat klart på datorn då.
SUCK!

VÅRFEST ELLER ELÄNDE!


Dags för FEST igen!
För vad är egentligen sista april för en vanlig hund? Jo det ska jag säga dig. Ett krypande under stolar och soffor med darrande knän - för det smäller något så in i norden överallt. Eller kanske ett ruskande och blinkande och fnysande när man går ut - för MYGGEN har dykt upp igen!
Nä tacka vet jag det tredje och enda raka alternativet - GRILLFEST med hamburgare, fast alla människor fryser så otroligt och sitter nerkurade i stolarna med tjocka tröjor, jackor och halsdukar - för en annan har ju päls + att det är för kallt för myggen + att så länge man smaskar i sig hamburgare så är det knappt man bryr sig om de där smällarna.
Förresten kom de av sig en del, för här hemma i byn hörde då inte jag någonting. Matte får tro vad hon vill:
Antingen håller jag på att bli döv på gamla dar eller tuffare med den aktingsvärda ålderns rätt! HA!

(Egentligen är jag bara döv när jag själv vill, och det beror på vad de vill, de små liven, HIHI. Men det vet ju inte matte, så det har hon då inte ont av!)
Nä nu har jag inte tid - det är bråda dagar för en hund. Trissan löper lite fortfarande, så jag känner mig rätt så krasslig. Tiksjuka tar en evig tid att bli kvitt.
JAG MÅSTE UT NU IGEN - DU MATTE!!!!

RSS 2.0