Algot har en flickvän

Algot och trissan

Ja titta bara - där är hon: TRISSAN
Hon är Algots absoluta favorit, men nu var det ett tag sedan de sågs. Vi har inte varit ut till stugan på ett par veckor. Det är där Algot brukar träffa sin Trissa. Hon och hennes husse brukar dyka upp samtidigt som vi.

Om vi nu åker ut till nästa helg så vet jag minsann hur det blir.
Algot sitter i  mitt knä i bilen. När vi närmar oss avtagsvägen börjar han darra i hela kroppen av förväntan. Han är självklart först ut ur bilen. Runt, runt sniffar han och far sedan som en tok rakt upp på Trissans veranda. Klart han vet om hon är där innanför ytterdörren eller inte.
Så kommer Trissan ut. Båda två nosar på varann och svansarna går. Sedan jagar de runt, runt på gården. Trissan först och Algot efter. Om de inte setts på ett tag försöker han så klart bestiga henne, men det slutar han med efter en stund om hon bara SÄGER IFRÅN!

HM - Trissan är inte den som säger NEJ i brådrappet. Men till slut brukar hennes tålamod ändå ta slut så hon morrar till. Algots "tålamod" (läs envishet) tar aldrig slut! I alla fall inte första dan. Fram emot söndag eftermiddag kanske - fast då är det ju dags att fara hem igen.
Det är ett elände med de här korta helgerna tycker Algot. Tacka vet han sommaren - då kan Trissan och han verkligen vara kompisar tillsammans.
Algot och Trissan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback