Fel igen

Ikväll är det ju inte klokt vad svårt det är är komma fram: Felmeddelande är allt jag får hela tiden.
snälllla gör nåt!

Jag har fått beställning på snö

Två dagar kvar till den årliga Tomteparaden genom centrum och inte en flinga i sikte! Naturligtvis - för en varmare vinter har vi väl aldrig....   Ja ja det där är uttjatat.
Nu ska det ändå bli någon slags julstämning är det meningen. Och telefonen ringde om ett snabbinhopp som mikrofonpratare för Tomteparaden på söndag.
- Ska jag ta med något?
- Nä - kom bara ihåg att beställa lite snö!

OK! Visst kan man väl ibland ha tur och lite tumme med "di vädergudar" men detta? Nog måste jag väl ändå i så fall VILJA ha lite snö? Och det vill jag ju inte. Eller... äh -  OK för själva snön, men kylan som hör till, då? Den kan jag definitivt vara utan. Jag skulle ju aldrig komma på att be om något sånt själv.

STOPP DÄR säger ni nu. För snö och kyla hör ju Julen till.
ÄH!

Fast å andra sidan ser det ju ganska töntigt ut med stora tjocka lovikavantar och halsduk i den här höstlika temperaturen. Och inte är det väl någon som gärna tar på sig tomteluvan och drar ner den över öronen när man bara blir svettig?

Tja, jo - men lite kan man ju tåla för förmånen att fira en varm och behaglig Jul ändå, tycker jag.

Julen rules!

Självklart handlar allt om Jul och Tomtar nu.
Åt vilket håll du än vänder dig så står en julgran, en halmbock eller brinnande ljus i alla upptänkliga storlekar. Visst är det stämningsfullt och fint ibland, men måste man ha julmarknader i varenda by? Samtidigt? Jag menar - det finns ju bevisligen bara ett visst antal lördagar och söndagar kvar fram till jul. Det visar sig nu att de alla är överbokade med marknader. En vanlig människa har inte en sportslig chans att hinna med.

Tja, ifall det handlat om att fara runt och shoppa julsaker så hade det väl ordnat sig. Det är ju bara att välja ut ett par marknader varje helg och ge sig ut på rundtur. Men så enkelt är det ju inte för alla.
Här har jag nu en liten möjlighet att marknadsföra och försälja mina böcker, men vad händer.

Jo, ALLA de största marknaderna går av stapeln samtidigt! Jag kan ju inte vara på mer än ett ställe i taget. Och... så vet jag vad som händer efterår:
Var jag på fel ställe? Hade det gått bättre om jag åkt dit... eller dit?

Trots allt har jag lyckats boka in två evenemang samma dag. Snärjigt blir det, men man måste ju passa på! På med tomteluvan, den röda tröjan och det FINA leendet. Julklappar - säljes här!

Hörrö Algot, följ med ut!

Algot och jag Algot-vovven och jag!

Vädret håller i sig - varmt och behagligt, ingen KYLA, ingen snö och idag kom till och med solen fram. Ska JULen vara så här, så är jag med! Fast Algot-vovven har en annan uppfattning, tror jag. Han tycks anse att det är HUNDVÄDER nog för att hålla sig inomhus och snarka och sova i sängen hela dan.

Så nu funderar man ju på om det ska bli oväder snart? Det är ju så han brukar bete sig när han väntar sig snålblåst och isregn, blötsnö och frusna öron.

Nåja - så länge det är varmt är i alla fall jag nöjd. Nu ska jag BÄRA ut Algot - för nån gång MÅSTE han ju få lufta svansen idag också!

Stressad? Vem, jag?

Tja, du vet ju hur det är - snart JUL och så...
Fy för..... vem lurar jag egentligen? Här har jag gått nästan på knäna, men skyller på JULEN - det ska jag då inte göra!

Det är det här med Gyllen-boken. Underbart KUL och härligt med mycket folk som hela tiden önskar en lycka till. Signera böcker och stå på JULmarknaden och sälja böcker, och prata böcker med alla människor. Det är en härlig knuff i ryggen på skrivarsjälen.
Men drygt.
Det tar ju många timmar och dessutom kan jag ju inte gå omkring och se ut som ett SLO. OFFENTLIGT! Nä, det blir att gå upp i tid, fixa fejset och se till att kläderna är något så när OK.

Det kan vara nog så mycket extra jobb om man som jag för det mesta sjavar omkring i mysbrallor med håret i en rufsig fläta. Ja, Algot-vovven brukar inte bry sig, och vid datorn syns jag inte. Har ju ingen webkamera! TUR NOG.
Så - i rena rama ovanan fick jag mig ett riktigt jäktigt veckoslut. Men roligt!

Det kommer fler JULmarknader - och jag ska vara där. För även om det är stressigt så väger allt det roliga upp ändå. Mycket folk och glada miner, prata böcker, och böcker och böcker.
Och det är klart - jag pratar ju om MINA böcker......